Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Waswagens, woonzorgcentrum 't Heem, Udenhout

“Nu staat alles op één kar. Dat is een stuk praktischer.”

Rian van Opzeeland, verzorgende, De Eikelaar (’t Heem), Udenhout


“Op de PG-afdeling hebben we nieuwe wagens gekregen voor het wassen en verzorgen van de mensen. Tegelijkertijd is ook de werkwijze veranderd. Van tevoren had elke bewoner eigen verzorgingsspullen op de kamer. We bleven telkens op en neer lopen tussen de slaapkamer en de badkamer.

Nu staat alles op één kar en gebruiken we voor iedereen hetzelfde merk huidvriendelijke producten. Dat is een stuk praktischer.

Bij de inrichting van de wagens heb ik gekeken naar de volgorde van de handelingen en naar de ergonomie. De producten waarmee we beginnen, zoals de handschoenen en de washandjes en de doucheschoentjes voor onszelf, liggen bovenin. Dan is er een lade met douchemiddelen en verzorgende crèmes. In de derde lade hebben we de dingen gelegd die we minder vaak nodig hebben; bijvoorbeeld onderleggers, mondkapjes en handschoenen voor steunkousen. En de onderste lade is voor de verbandmiddelen.

We hoeven dus minder te bukken voor de producten die we vaak gebruiken. Toevallig zijn dat ook de grotere bussen en de zwaardere flacons. In het begin was het even wennen, maar nu werkt het supersnel.”

Waswagens, woonzorgcentrum 't Heem, Udenhout