Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

De medicijnkamer opnieuw inrichten

“Het was fijn dat Medifix met ons heeft meegedacht.”

Gert de Jonge, Manager Klinische Zorg Noordoost Nederland, SEIN, Zwolle


Datum: maart 2014
Expertise: Medicatieopslag en -distributie

“Onlangs hebben we onze medicijnkamer opnieuw ingericht. Het was er soms een rommeltje, want die kamer was de uitgelezen plek om snel even wat neer te zetten. Daar wilden we vanaf. Bovendien moest er een aparte kast komen voor de trial medicijnen die worden gebruikt voor het wetenschappelijk onderzoek van onze neurologen.

Bij de herinrichting hebben we gekozen voor extra hoge medicijnkasten met een plint tot aan het plafond zodat er niets meer bovenop kan worden gezet. Ook op de vloeren is geen ruimte meer voor dozen, want dan kunnen de kastdeuren niet meer open.  Om goed overzicht over de voorraad te behouden, wilden we uittrekbare laden in de kasten.  Verder moest de inrichting van de medicijnkasten zo flexibel zijn dat we die altijd kunnen veranderen. Tot slot hadden we de eis dat de nieuwe medicijnkasten degelijk moesten zijn.

Het was fijn dat Medifix met ons heeft meegedacht. Omdat we een visuele scheiding wilden tussen medicijnen, trial medicijnen, steriele middelen en afval, kwam Medifix met het idee om met verschillende kleuren kastdeuren te werken. We hebben nu een goed gestructureerd opbergsysteem en dat nodigt uit om het zo te houden.

Alle producten staan op een vaste plek en van tevoren hebben we bepaald wat de maximale voorraad moest zijn. In het begin gebeurde het nog wel eens dat iemand te veel bestelde zodat het niet meer in de kast paste. Daar is nu geen sprake meer van. Doordat alles op een vaste plek staat, pakken medewerkers ook niet meer mis en kunnen ze makkelijker controleren of producten nog op datum zijn.”