Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Medicijnkasten op maat voor Molenpark Heerlen

“Medifix bleek wel in staat om ons, voor 16 medicijnkasten, het maatwerk te leveren dat we wilden.”

Arthur Rooden, teamleider Facilitaire Dienst, Verzorgingshuis Molenpark, Sevragram, Heerlen


“Bij de overstap naar kleinschalig wonen wilden we geen zusterspost of kantoor in de woningen. Alles, dus ook de medicijnkasten, moest in de woonsfeer passen. Ze zouden in het verlengde van de keuken komen en in hetzelfde beeld moeten opgaan. De interieurbouwer was niet gewend om te werken met medicijnen in een zorgsetting en kon bijvoorbeeld geen medicijnkoelkastje inbouwen. We zouden de ontwikkeling van zo’n kast zelf intensief moeten begeleiden en daar hadden we geen tijd voor. Bovendien was hij te duur.

Medifix bleek wel in staat om ons, voor 16 medicijnkasten, het maatwerk te leveren dat we wilden. We hebben op één afdeling een proefopstelling gemaakt en zo is samen met de medewerkers de definitieve kast ontwikkeld. Het is een dubbele kast geworden met twee apart afsluitbare deuren. Het ene compartiment is voor de medicijnen en het andere voor de administratie.

Het medicijngedeelte bevat een medicijnbakje per bewoner, extra laatjes voor grotere spullen, een medicijnkoelkastje, en een opiatenkastje. Achteraf gezien zijn op één ding teruggekomen: vanwege het gemak hadden we voor alle kasten dezelfde sleutel besteld. Maar dat is natuurlijk niet zo veilig. Daarom zijn de sloten, na levering, nog veranderd.”