Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Vier identieke medicijnkamers voor zorgcentrum Op den Toren

“Bij het ontwerp van de ideale medicijnkamer hebben we ons vooral laten leiden door veiligheidsprincipes.”

Henk Kevers, RvE manager zorg, Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Op den Toren, Nuth


 “Bij de nieuwbouw van zorgcentrum Op den Toren in Nuth werd gevraagd om de ideale medicijnkamer in te richten. Op deze locatie hebben we vier identieke medicijnkamers gemaakt en ze vormen een voorbeeld voor alle nieuwbouwprojecten binnen Cicero. We gaan in onze organisatie steeds meer over tot uniformering en standaardisering. Dat maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om medewerkers flexibel in te zetten op andere / meerdere locaties waar op dezelfde wijze gewerkt wordt.

Bij het ontwerp van de ideale medicijnkamer hebben we ons vooral laten leiden door veiligheidsprincipes: dus afsluitbare kasten, extra afscherming van opiaten, en professionele medicijnkoelkasten. Naast veiligheid stonden ook orde, netheid en hygiëne hoog op de prioriteitenlijst.

In elke medicijnkamer hebben we een overzichtelijke kastenwand laten plaatsen met twee hoge en twee lage voorraadkasten, inclusief een opiatenkastje en een medicijnkoelkast. Daarin kunnen we per afdeling alle medicijnen, verband- en verpleegmiddelen kwijt. Alleen op de PG-afdeling blijkt dat we eigenlijk nog een kast tekort komen. Over de kasten zelf zijn we tevreden. Ze zien er mooi uit en zijn zeer functioneel. Bovendien konden we bij de aanschaf kiezen uit een ruim aanbod.”