Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Tijdens de overstap naar het Baxtersysteem zijn de medicijnwagens vernieuwd

“Nu kunnen we de medicijnbakjes vanuit de koffers zo in de wagens schuiven.”

Riet de Visser, coördinerend verpleegkundige, ’t Gasthuis (SRVZ), Middelburg


“Om de foutgevoeligheid te verkleinen zijn we voor de medicijndistributie overgestapt op het Baxtersysteem. Twee keer per week krijgen we, via de externe apotheek, een aantal koffers binnen met daarin de medicijnbakjes op naam van de bewoners.

Bij de invoering van het nieuwe systeem wilden we ook de randvoorwaarden in één keer goed hebben. Onze vorige medicijnwagens waren oud en de medicijnbakjes met de Baxterrollen pasten er niet goed in. Daarom hebben we gelijk met de overstap naar het Baxtersysteem de wagens vernieuwd.

Voor de locatie ’t Gasthuis ging het om 11 stuks. Nu kunnen we de medicijnbakjes vanuit de koffers zo in de wagens schuiven. De nieuwe Pharmasafe wagens zijn professioneel. Ze zijn gemaakt van degelijk materiaal, kunnen op slot en bieden veel bergruimte. Bovendien zien ze er netjes uit. Als we ze afgesloten in een hoekje op de gang neerzetten, dan misstaan ze daar niet. De medewerkers mochten zelf de kleuren uitkiezen. Daarom hebben we wagens in allerlei verschillende kleuren.”