Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Tjongerschans blij met Silentiaschermen als alternatief voor bedgordijnen

“Ik zie het echt als een groot compliment als de schermen van onze afdeling worden geleend en worden gebruikt door collega's van andere afdelingen”

Elco Spoelstra, teamleider IC/CCU, Tjongerschans ziekenhuis, Heerenveen


Datum: februari 2017
Expertise: Inrichting dagbehandelkamer

"Het gebruik van het plafondtillift systeem in combinatie met onze bedgordijnen kostte mijn personeel steeds meer kracht en bracht ook extra ongemak met zich mee doordat we het systeem telkens over de plafond rails moesten drukken. Daarom zijn we destijds op zoek gegaan naar een alternatief en kwam ik op de Zorgtotaal beurs in aanraking met Medifix en de bedschermen van Silentia.

Medifix is kort daarna bij ons langsgekomen om onze situatie te beoordelen. In 2014 hebben we een aantal schermen voor het gebruik op de IC aangekocht (twee vaste, vier uittrekbare en vier eindschermen). Later in 2016 is daar onze OK bijgekomen nadat ik de collega’s daar enthousiast had weten te maken voor de schermen. Sinds begin 2017 maken onze collega’s van de hartbewaking ook gebruik van de schermen.

Naast het efficiency argument speelde het hygiënisch aspect voor ons tevens een belangrijke rol in de beslissing om tot aankoop over te gaan. De schermen zijn eenvoudig af te nemen en worden dagelijks gereinigd. Eenmaal per maand worden ze grondig gereinigd. Daarnaast zijn de schermen ook geluiddempend voor de collega en/of patiënt naast je. Vooral ons verplegend personeel is erg tevreden over dit aspect. De levering was ook erg snel! Slechts twee weken hebben we hoeven wachten op onze schermen.

Ook niet onbelangrijk voor ons is het feit dat je met deze schermen t.o.v. gordijnen ongemerkt wat “extra ruimte” kan pakken bij de buurman waardoor apparatuur niet meer in de gordijnen hangt en je er ook gemakkelijker achter door kan lopen. Ik zie het echt als een groot compliment als de schermen van onze afdeling worden geleend en worden gebruikt op andere afdelingen."

Tjongerschans blij met Silentiaschermen als alternatief voor bedgordijnen