Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Over ons

Het begon in 1977 allemaal vanuit een garagebox. Jan Huisman werkte al jaren bij een bedrijf dat producten leverde aan de zorg en kwam tot de ontdekking dat je alleen grote eenheden disposables kon afnemen. Vooral voor kleinere zelfstandige zorginstellingen als bejaardentehuizen was dit niet praktisch. Het idee ontstond om deze disposables in kleine hoeveelheden aan te leveren. Dit bleek een groot succes. De garagebox werd al snel te klein en er kwam een mooi bedrijfspand in Udenhout. Dit is nog steeds de uitvalsbasis van het bedrijf.

In de jaren die volgden is Medifix uitgegroeid tot leverancier van medische meubilair, gespecialiseerd in opslag en distributie van medicatieinrichting van de dagbehandelkamer en verpleeg- en ziekenhuisbedden. In 2022 is het 45-jarig jubileum gevierd.

Medifix produceert onder eigen label de Pharmasafe® lijn. Deze lijn bestaat uit: medicijn- en verbandwagens, medicijn- en verbandkasten en medicatie retourboxen. Daarnaast is zij exclusief distributeur van de volgende merken:

  • BMB Medical: (dag)behandelstoelen en stretchers
  • Bytec: Workstation On Wheels
  • Malsch: verpleeg- en ziekenhuisbedden
  • Silentia: het hygiënisch alternatief voor bedgordijnen
  • MTH Medicalmet o.a. de bekende MobiDoc

Naast deze exclusieve merken leveren wij medicijn- en verbandwagens van Praticima en Insausti, weegschalen van het Duitse merk ADEluchtzuiveringssystemen van BoFlora en de medische oplossingen van Medical Cart Company.